Rosa Salvaje

20 Nov, 2017

Un dilema

— Autor rosasalvaje @ 18:20

 

Stanje u kome se nalaziš, a koje ti omogućava da zajebeš stvar kad imaš izbora... Iliti, da l da prdnem il da stisnem... Iliti kada mudrost kaže pameti gud najt, tu budali svane... Kako god da obrneš, muj peligroso stvar. 

-          Rosa, sine, da ti kaže tata, (dramska pauza) Jeste da sam rekao... (jos jedna dramska pauza) da treba da imaš visoke kriterijume, ali (brojim već u sebi koliko traje – jedan, dvaaaa, trrrriiii) sad već ulaziš u godine kada bi trebalo da ih malo (četiri, pet) spustiš... (jedan, dvaaa) Ne bi bilo lepo da ostaneš sama... (oduvek su me fascinirale ove dramske pauze u govoru, zanimljivo je kako ustvari mnogo toga govore...) 

-          Jeste, tata. Slažem se sa tobom, skroz si u pravu. (rečenica koju uvek izgovaram da bih izbegla bilo kakav razgovor o nečemu što ne želim, i to onom brzinom „o indikacijama merama opreza i neželjenim reakcijama posavetujte se sa lekarom ili...“) 

 

A i kad malo bolje razmislim, onako, sama za sebe, šta mi je preostalo? Za šta tačno da spustim kriterijume?

El situacion numero uno

Ovo ne znam ni kako da opišem, nazvaću samo la herramienta no funciona. Za ovo se nikad ne spuštaju kriterijumi. Alatka je alatka, da se razumemo. Čuva mir u kući. Otpada. Neeekssst!

El situacion numero duo

Jo amo a los muchachos. Nemam komentar. Otpada. Neeeekst!

El situacion numero tres

Ko sa decom spava, upišan se budi. U najbolju ruku, to će da ga zadesiti. Izgleda da moji majčinski instikti nisu još proradili, a kamoli za tuđu decu. Nat maj kap of ti. Otpada... Neeeekst!

El situacion numero cuatro

Casado. Otpada!!! Neeeeekst!

El situacion numero cinco

Tiene una niña o dos o tres. Isto kao i prethodni slučaj. Otpadaaa! Neeekst!

El situacion numero seis

Demasiado bueno y gentil. Mi smo žene više u fazonu: „Hoću da me gleda kao kraljicu, ali da mi malo i j**e mamicu“. Ne ide da ja budem muško u vezi, iako sam sva kao taf grl, ali ipak... Muško je muško. Otpadaaa. Neeekst!

El situacion numero siete

Opsesivno kompulsivni tip. Za ovo mi nisu potrebne španske reči, dovoljno zvuči tu hevi i tu sirijus... Otpaadaa. Neeekst!

El situacion numero ocho

Hijo de mamá. Moja mama stavlja ovaj omekšivač. Moja mama pravi najbolju pitu na svetu. Uhhh nije loša ova piletina, al znaš kako moja mama to sprema. Šta? Opet si spremila ovo povrće? E, idem časkom do mame, brzo se vraćam. Što mi nije opeglana majica? Moja mama mi je stalno to peglala. Šud aj kontinju? Otpaaaada! Neeeekst!

El situacion numero nueve

Nakon niza slavnih felijura, kažem u šali, e završih ja sa ovim momcima, bolje da se bacim na devojke. Posle par dana – poznanica mi izjavljuje ljubav. Oooo džizus krajst end apostols. Ella ama a las chicas!! Dios mio y todos los santos! Rosa, draga moja, kažem sama sebi i poljubim se sa dva prsta u čelo, ti definitivno otpadaš sa ovog sveta!!! Neeekst!

El situacion numero diez

Džoger. Iliti Joger. Iliti moj Rikardo. Pere, čisti sa mnom. Nikad mu nije teško. Uvek je tu. Skuplja moje dlake, pleše sa mnom, ide gde god idem i ja, najbolji prijatelj i mojih drugarica. Čak i one nisu ljubomorne što je baš on moj, kada dođu u goste niko ga ni ne pogleda, a kamoli da se lati ili "privati" njega, svaka ima svoj, i to je svetinja u kući. Čak jedna drugoj dajemo iskrene savete za korišćenje, tipa prvo iscedi, pa onda mlati, a ne da prska na sve strane. Nije ljubomoran, ne zvoca, nikad ne mora sad i odmah, nikad nije gladan, žedan, ne buni se, a i dalje je najčvršća i najjača stvar u mojoj kući. Mi amor. Amen. Pripada!

 

-          I, sine tajin, jesmo li se dogovorili? 

-          Šta, tajo? 

-          Jesi li ti mene uopšte slušala šta sam ti pričao malopre? 

-          Jesam, jesam, kako nisam, ovo o kriterijumima i to? 

-          Da. 

-          E, tajo (pravim dramsku pauzu, jeeedan, dvaa), moram da idem sad (triii, čeeetirii), treba da sredim malo stan (peet, šeest, sedam) i oribam podove. 

-          Uh, ljubi te tajo!

(wooow, it rili vrks)

 

I tako, dilema ili ne, ali svi mi se podovi glancaju Laughing Mir u kući, vašar u glavi. Sve je top! A vi? Kako te?

 

Ljubi vas i voli vaša,

Rosa Salvaje


Komentari

  1. This is really great work. Thank you for sharing such a good and useful information here in the blog for students.

    Autor Autocad Assignment Help — 02 Dec 2017, 12:12


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me