Me fascina...

 

Fascinira me to da kada pitate žensku osobu da opiše svog savršenog muškarca, a ona uvek opiše neku žensku osobu. Heloooouuu!! Prfekt men daz not egzist. Bat, vuman.... J

O tome i ne vredi pričati, mi sve znamo, af kors. I za sve imamo odgovor. 

-          Maria, pa dobro šta ti hoćeš bre od njega? Šta? 

-          Hoću da me gleda ko kraljicu, ali i da mi malo jebe mamicu!

Muškarci su baš simpl, šta, o tome i ne treba polemisati. 

-          Ček, ček, kako se to piše „simpl“ – juri me Maria sa olovkom i papirom u ruci. 

-          Ajde, spremna, pišeš li? (namunjila se skroz) 

-          Da, da, da, da. (sa žarom u očima) 

-          Piši – S 

-          Daaaa 

-         

-          Daaa 

-          IKS

 

Simpl, zar ne?

Ali ako želite da malo „zakomplikujemo“, moramo se svakako pozabaviti njihovom „dubljom materijom“ da ne kažem misterijom. – MOZGOM! (turururutururururuuu, u pozadini se čuje zvuk iz horor filmova)

Muški mozak je vrlo unikatan. (vaaaaauuuu) Sastavljen je od malih kutija. Oni imaju kutiju za sve. Kutiju za kola, kutiju za posao, kutiju za novac, kutiju za nas, kutiju za decu, kutiju za našu majku – negde u podrumu, itd. Imaju kutije svuda. I u čemu je caka? Pa, postoji pravilo. – DOUNT TAČ D BOKS!! Noooouuu Nooooouu !! Alo rekao sam NE, ne! A samo.. Ne.. A kad... Neee... Pa uslediudarac po rukama!! Grrrrrr!

Kada muškarac razgovara, on ode lepo do te određene kutije, izvuče kutiju, i otvori je, i razgovara o onome što je SAMO, ali SAAAMO u toj kutiji. Potom je zatvori i veoma veoma veeeeoma pažljivo je vraća nazad, vodeći računa da NE DODIRNE ni jednu drugu kutiju.

Kažem ja – simpl.

Al, tu smo mi da zakomplikujemo stvari. Af kors.

Ženski mozak. Uh, dios mio. Ženski mozak je kao klupko kablova i žica. Sve je međusobno povezano. To vam je kao internet auto-put. Tu šiba sve, sine, nenormalnom brzinom. Samo se čuje bzzzzz, bzzzzz, brmmmmmmm, aaaa, frrrrr, bzzzzzzzz. A energija koja sve to pokrece je, naravno, EMOCIJA. Zato su i žene sklone da pamte sve. Istraživanje je pokazalo da kada se neki događaj veže za određenu emociju, faktički se ureže u naše pamćenje i to pamtimo do kraja života. Dešava se to i muškarcima, ali jako retko, da se ne lažemo, jer njih boli k... dej dount giv a fak.

Da stvar bude još „lepša“, muškarci imaju jednu specijalnu kutiju. U njoj nema NIŠTA. Prazna je. I među svim tim kutijama koje oni imaju u svom mozgu, d noting boks im je OMILJENA. Ih, kada bi samo mogli da samo nju koriste... Zato i muškarci mogu da rade one takozvane d brejn ded radnje. Jedno naučno istraživanje je pokazalo da muškarci imaju sposobnost da razmišljaju ni o čemu, a da pritom i dalje DIŠU. 

-          Aaaaa, mogu li i ja sa njim u tu praznu kutiju? 

-          Ouuuu, nooouu, no – no 

-          Zašto? 

-          Pa zato što više ne bi bila prazna, džisuz krajst!!!

 

A i kada bi žena ušla u tu kutiju, prvo bi se okretala oko sebe, otvorila usta par puta i onda: 

-          Aaaa, da stavimo ovde jednu sliku? 

-          Neeee! 

-          Aaaa ovde je lepo mesto za jedan sto? 

-          Neeeee! 

-          Aaaa malo da okrečimo u neku veselu boju, trep trep? 

-          Maaaaarsss napolje!

 

Kažem ja, simpl ez det!

I kako hendlujemo stres? Muškarci, s jedne strane, odu do svoje d noting boks i ostaju tamo u miru, razmišljajući ni o čemu, a žene... Uh, žeeene polude. Iskreno, dovodi nas do ludila ta njihova kutija, koju nikada nećemo ni moći da razumemo. Naš mozak bi EKSPLODIRAO ukoliko ne razgovaramo o problemu. Šištimo, pištimo ... para nam ide kroz uši... I kada nas primeti posle par sati, to obično izgleda ovako: 

-          Šta nije u redu? 

-          Sve je uredu! (a to u stvari znači: Zar je realno da me pitaš šta nije uredu? Jesi li ćorav? Jesi li? NIŠTA NIJE U REDU, NIŠTA, E SAD ĆU DA TI J... SVE PO SPISKU) 

-          Sigurno? 

-          Da! (NE) 

-          Sto posto? 

-          Da! (NE) 

-          A? 

-          Možda! (NE) 

-          Hmmmm? 

-          Treba da razgovaramo! (O-o! ALAAAARRRM! JA PRIČAM – TI ĆUTIŠ I SLUŠAŠ!)

 

Ljubi vas i voli vaša,

Rosa Salvaje 

 

Simpl ez det, rajt? J