Rosa Salvaje

28 Feb, 2017

Mesec ljubavi

— Autor rosasalvaje @ 15:54

Un mes del amor!

 Pa, dragi moji, srećan vam mesec ljubavi!

Pitam se zašto baš februar... Možda zato što je to mesec sa najmanje dana. Od njega zavisi da li je godina „prosta“ ili „prestupna“... Kad bolje i razmislim ima i logike... Koliko ljubavi – toliko muzike... Na žalost.

 

 -          Ćomi, daj jednu kafu, usamljenost je opasna stvar. Zapravo, zarazna je. Kad postigneš potpuni mir, tj Zen, ne želiš više da se bakćeš s ljudima.

-          Rosa, je l to znači da si odustala od Rikarda?

-          A ne, ne, vidiš, zato sam došla sad kod tebe da popijem kafu. Zarazna sam ja sa mnogim drugim stvarima, samo mi još to fali. Nego, Ćomi, mnogo si mi lepa danas.

-          Ma, gde sam lepa. Sustižu me godine.. Bliže se tridesete. 

-          Ma, daaaj, godine su samo broj. Rodila si se da bi umrla. Šta se onda žališ, ne razumem?!

-          Jao, kad tako kažeš. Šta misliš da idem malo na botoks, vidi mi ove bore. 

-          Ih, pa posle preteraš, pa te budući muž tuži. 

-          Kako? 

-          Pa, lepo. Nisi čula? Tužio jedan Japanac svoju ženu da ga je obmanula. To ti je trenutno hit vest tamo. Rodila mu ružno dete, veliki nos, uši, zrikave oči, i da ne nabrajam... Tuga... A ona.. kad je pogledaš kao mis Japana. Prelepotica... Samo što se zanela tako malo s botoksom i ostalim čudima, sise, dupe, ovo ono i tako to. 

-          Hmmm...  – zamislila se Ćomika, pa dubokoumno gleda u plafon. 

-          I pitaš se šta ti je činiti? Evo, Rosa će da ti kaže. Pre nego što se udaš ili rodiš decu, upoznaš familiju. To ti je ono „mast du“. Nisu naše babe bile glupe. Elem, sedneš pored babe ili tetke neke, analiziraš prvo familiju, pregledaš slike iz detinjstva. Uveriš se da li je to taj dečko koga si zavolela, molim lepo. Nama je ovde malo lakše od muškaraca. Zamisli kako je tek njih lako prevariti kada razmišljaju drugom glavom. Posle im kriv djavo što imaju ružnu decu. Ja ću mog Rikarda odmah kod moje familije. Da vidi on kako mi ne patimo od psihičkih problema, mi prosto uživamo u tome. 

-          Ti stvarno nisi normalna. 

-          Pa, to ti kažem. Hahahhaha. Za to mi i ne treba slika iz detinjstva, to se vidi na pola jedan odmah. 

-          I, Rosa, kako je bilo na skijanju? 

-          Ma, šta kako je bilo. Bilo je J Zezali su me u firmi da dobro otvorim oči, da slučajno ne proleti pored mene Rikardo, a kad ga vidim da se bacim pred njim. I usput mu tražim sliku iz detinjstva, onako ležeći. A onda da im svima u firmi pošaljem poruku s lozinkom: „Or'o pao. Or'o pao“!! 

 

I kao što možete da pretpostavite, ništa od toga nije bilo... A februar je proleteo...

  

I jeste li već spalili slike iz detinjstva? Ako niste, pohitajte, ponoć samo što nije stigla!!

 

Ljubi vas i voli vaša

Rosa Salvaje


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me